Новини 

Неписани правила при покупка на кола

 

Омръзна ви от старото возило и искате да го замените с друго? На пръв поглед нищо по-лесно от това, особено когато планирате да закупите чисто нов автомобил. Колко често обаче в реалността бюджетът ни може да понесе подобно натоварване? 

Това е и поводът масово средностатистическите домакинствата да се насочват към кола на старо, като често се налага да разчитат на късмет при покупката, особено ако не са запознати с автомобилните специфики и критериите, които трябва да следят. Ако и вие по случайност спадате към групата на непросветените, няма причина за тревога! Ние ще ви дадем трите златни правила, които ще ви дадат известна доза сигурност и ще намалят риска от вземане на неинформирано решение. 

Направете тест драйв

Ще се учудите, че въобще го споменаваме, защото на пръв поглед изглежда доста резонна стъпка, която обаче, по неведоми причини, понякога бива пропускана. Подкарването на автомобила преди официалната покупка носи увереност, че е подходяща и удобна за управление от водача, както и че всичките ѝ фундаментални системи работят правилно. 

Практиката за преглед на кола преди покупка е безценна

Не се задоволявайте само с тест драйва. Ако действително решите да инвестирате в автомобил, задължително го закарайте на технически преглед и диагностика. Това е още по-валидно в случаите, когато вие самите нямате достатъчно познания и база за оценка на потенциалните проблемни области. Професионалистите ще дадат адекватна оценка на колата, която се явява фундаментален фактор за вземане на крайно решение.

Направете необходимите изчисления

Не на последно място, вашият портфейл ще ви е изключително благодарен, ако преди да преминете към покупка, изчислите ориентировъчната стойност на застраховката, данъка, административните разходи по прехвърлянето. Задължително изберете модел с добра ефективност откъм консумация на гориво, който няма да натоварва семейните или личните финанси. Веднъж помислили по тези въпроси, ще сте значително по-спокойни и подготвени за безброй безаварийни пътувания с вашия перфектен автомобил!

 

Related posts

Leave a Comment