Новини 

Защо автомобилът не иска да запали?

Знаете ли какво се случва с автомобила ни, когато е в движение и когато не е в движение? И в двата случая трябва да проверяваме състоянието му, защото, когато е в движение обслужването като преглед, ремонт са често необходими неща, но също така дори да не е в движение и не го използваме редовно, също се нуждае от профилактични прегледи. И в двата случая може да възникне един често срещан проблем – да не иска да запали. Една от причините колата да не иска да запали е, че акумулаторът се е изтощил и е необходимо да се зареди, има възможност да се наложи и смяна, но може да има нужда и единствено от подаване на стартов ток.

Подаването на ток изглежда лесна процедура, но ако не е извършена от лице, което е наясно с това, може да бъде сложно нещо и има опасност да се повреди автомобила. А не искаме това, нали? Затова е най-добре да се обърнем за помощ към професионалист в тази област. Може да се обадим на пътна помощ или на специализирана фирма, която предлага подаване на стартов ток и репатриране, ако се наложи. Освен това може да се извърши и оглед на място и лек ремонт, ако е наложителен, защото това, че колата е отказала да запали, може да има и друг проблем освен падането на акумулатора.

Подаването на стартов ток отнема около 10-20 минути в зависимост от автомобила и дали той е на дизел или бензин, защото ако е на дизел, ще е нужно по-силен стартов ток, а бензинът пали по-бързо и лесно. Зависи също така и колата колко електроника има. Ако акумулаторът, който се зарежда е здрав, то автомобила ще запали за 2-5 минути.

Ако желаете да се доверите на професионалисти, не се колебайте да потърсите правилните хора, за да сте спокойни и уверени на пътя. Погрижете се за автомобила си!

Related posts

Leave a Comment