Новини 

Кои са най-важните компоненти за оглед при покупка на употребявана кола

 

Харесвате употребявана кола и се чудите дали да я купите, но не знаете откъде да започнете оглед за нейното състояние. Истината е, че това е сложна задача, за която е най-добре да се обърнете към професионалист, който да даде най-точна оценка и да направи  компетентен анализ на състоянието й. Оглед на кола при покупка е нещо, което не всеки може да направи, затова и  неслучайно има  фирми, които предлагат този тип услуги.

Ето кои са най-важните компоненти, на които трябва да се обърне внимание.

Свързани с двигателя компоненти

Най-добре е те да се направят при хладен двигател. Първо трябва да се види общото състояние на моторното отделение. Мръсотията и прахът са нормални, но ако има пръски от масло около двигателното отделение, явно има някакъв проблем. Също така трябва да се огледа за акумулатор, покрит с корозия, или окачени кабели и маркучи.

Маркучи

Проверете различните гумени маркучи, свързани към радиатора, климатика и други части. Каучукът трябва да е твърд и еластичен, да не е напукан или кашав. Погледнете задвижващите ремъци, за да определите дали са изтъркани.

Течности.

Маслото на двигателя трябва да е тъмно кафяво или черно, но не и пясъчно. Ако маслото е с цвят на мед, то току-що е сменено. Ако на измервателната пръчка има водни капчици или сиво или пенесто масло, това може да означава спукан блок на двигателя или издута гарнитура на главата, два сериозни проблема. Предавателната течност трябва да бъде розова, а не кафява и да мирише на масло, без „изгоряла“ миризма. Измервателната пръчка не трябва да оставя видими метални частици върху парцала, още един знак за сериозен проблем.

Related posts

Leave a Comment