Новини 

Причини да си купим кола втора употреба

 

 

Независимо дали разглеждате обяви за употребявани автомобили или най-новата телевизионна реклама ви е насочила вниманието към чисто нов модел, трябва да знаете, че и двата вида покупка имат своите предимства.

Ето и основните причини да помислите за оглед на кола втора употреба.

Амортизация

Автомобилите се обезценяват. С няколко изключения, купуването на нова кола като инвестиция е лоша идея. Автомобилите издържат все по-дълго, но превозните средства все още губят по-голямата част от стойността си още в началото на живота си.

Докато някои модели се справят с амортизацията по-добре от други, повечето купувачи могат да очакват новата кола да загуби до 50% от стойността си в рамките на три години след пускането на пазара. Имайте това предвид.

Повече за по-малко пари

Купуването на употребявана кола може да бъде много по-забавно, отколкото спестяването на огромни средства за нова. В крайна сметка, вашите трудно спечелени пари могат да ви отведат много по-далеч на пазара на употребявани автомобили, отколкото ако купувате току-що произведени.

Вашият бюджет може да ви позволи само базов комплект или автомобил от първо ниво на новия пазар, но ако си потърсите употребяван, същият този бюджет може да ви донесе нещо много по-изискано или по-добре оборудвано.

Разнообразие

Не е чак толкова голям броят на новите автомобили, които се произвеждат всяка година. В същото време, поглеждайки назад към близкото минало, разполагате с огромно разнообразие от най-различни видове коли, от които можете да избирате.

Именно така можете да намерите колата, за която винаги сте си мечтали.

По-ниски застрахователни разходи

Стойността на вашия автомобил е основният елемент, който дадена застрахователна компания взема предвид при определяне на тарифите. Това има смисъл – колкото по-ценна е колата, толкова повече пари те ще трябва да отделят в случай на проблем.

Ето защо таксите за застраховки и национални данъци са още един начин да спестите, карайки своята кола втора употреба. Не звучи никак зле, нали?

Related posts

Leave a Comment