Новини 

Проблеми с автомобила, които не бива да се оправяте сами

Квалифицираните специалисти могат да се справят с много проблеми с автомобила. Те знаят какво да купят, откъде и как да отстранят повредата. Има обаче неща, които може да си ремонтираме сами, а за частите има само едно място – Топ Кар. Онлайн магазинът предлага пълен набор от висококачествени части и аксесоари за широка гама автомобили. Всичко, което трябва да направите е да изберете Марката, Годината, Модела и Модификацията на Вашият автомобил от падащите менюта и ще откриете всички резервни части за него, групирани в категории.

В нашия онлайн магазина имате възможност да търсите необходимата ви резервна част по име или номер, което прави откриването ѝизключително бързо и лесно. Освен това на ваше разположение винаги има млади професионалисти, които ще ви консултират в случай, че имате нужда от помощ или допълнителна информация относно продуктите.

Има обаче някои проблеми, за които трябва да се обърнете към професионален механик с опит в марката на вашия автомобил. Ето основните проблеми, които изискват ремонт в автокъща, а не в гаража ви.

Проблеми с автоматичната трансмисия

Съвременните системи за автоматична трансмисия са сложни и могат да варират значително между превозните средства. Това е ремонтна работа, която изисква вниманието на опитен професионален механик.

Смяна на съединител

В зависимост от дизайна на автомобила, съединителят и други важни автокомпоненти може да са труднодостъпни, без да сваляте двигателя. В този случай просто позвънете на вашия механик.

Специфични за производителя компоненти на двигателя

Това важи не само за вашия двигател, но и за спирачките, трансмисията и други важни системи. Ако имате нужда от специфична за производителя част, не се опитвайте да използвате генерична част вместо това (тази подмяна може да бъде опасна). Вместо това попитайте сервиз, който е специализиран, за да намерите правилната част.

Подмяна на предното стъкло

Подмяната на предното стъкло може да бъде проект „Направи си сам“, но най-добре е да се остави на професионалистите. Тъй като предното стъкло е конструктивен компонент на автомобила, ако е неправилно монтирано, това представлява сериозна опасност за безопасността. Предното стъкло също е неразделна част от правилното разполагане на въздушната възглавница от страната на пътника.

Повреда на рамката

Поправянето на драскотини на вашия автомобил може да бъде проект „Направи си сам“, но ако има повреда на рамата на автомобила, това е съвсем друг проблем и трябва да го обърнете към професионалист.

Ремонт на климатика

Може да е изкушаващо да изпробвате да ремонтирате климатик сами, но има много различни връзки, които трябва да бъдат правилно вързани и една малка грешка може да влоши ситуацията.

Диференциал

Диференциалът е устройството, регулира скоростта на колелата. Ако тук нещо се обърка, не се опитвайте да го поправите. Диференциалите са деликатни компоненти, които се нуждаят от внимателна настройка от квалифицирани механици.

Въздушната възглавница

Помислете два пъти преди да решите да оправяте въздушната възглавница. Или изобщо компонент, който трябва да разглобите и е близо до волана или таблото. Не забравяйте, че всяка въздушна възглавница в колата ви е свързана с други компоненти и докато сеопитвате да я оправите може дори да предизвикате малка експлозия. Така поправката ще се окаже още по – голямо затъване в проблема. Доверете се на професионалистите, за да се радвате на безопасно и сигурно пътуване.

Related posts

Leave a Comment