Новини 

Какво да правим със старата електроника – Bazar.bg

Имате няколко уреда, които все още изглеждат добре и вършат отлична работа, но просто искате да ги замените с нови, по-модерни. Е, какво да правите с тях? Разбира се, най-уместният избор е да продадете старата си електроника в Bazar.bg. Ето пълен списък всичко, което можете да направите.

Продайте в Bazar.bg

Ако устройството ви все още е в добро състояние и искате да извлечете приятна промяна от него, най-добрият ви залог е да го продадете в Bazar.bg. Така ще спечелите пари от електрониката си, вместо да я оставите да събира прах в някой шкаф. В същото време, с продажбата й можете да зарадвате хора, които нямат възможност да си купят нови уреди и много ще се зарадват на вашите, макар и вече употребявани.

Дори по-старите, износени предмети могат да ви донесат приходи. Стойността на използвания артикул варира значително в зависимост от състоянието, възрастта и текущата пазарна цена, но обикновено си струва да се проучи този въпрос.

Дарете старите си устройства за кауза, която ви интересува

Знаете ли, че някои приюти за жени използват дарени телефони, за да предпазят жените от домашно насилие? Или че много училища, църкви и организации с нестопанска цел имат остра нужда от добре поддържани таблети, лаптопи и настолни компютри? Ако имате електроника, от която искате да се отървете и искате да помогнете на света да стане по-добро място, помислете за дарение.

Ако искате да направите по-местно дарение, обадете се на училища, приюти и нестопански организации във вашия район; много от тях вероятно приемат старата електроника като дарения и вие ще помагате директно на общността около вас.

Изхвърхляне?

Повечето търговци на електроника предлагат безплатни услуги за рециклиране на уреди, които не е безопасно да се хвърлят в сметището. В някои магазини има и павилиони за рециклиране, където можете да оставите стари батерии, касети с мастило и тонер, проводници, кабели и други. Стари телефони, таблети и лаптопи могат да бъдат донесени до бюрото за обслужване на клиенти, където те ще бъдат рециклирани безопасно.

Селфи!

Ако планирате да продадете или дарите старите си устройства, важно е да отделите време, за да изтеглите всички важни неща, като снимки, пароли, контакти и музика, които искате да запазите. След като архивирате цялата тази информация или я прехвърлите на новите си устройства, избършете старите, нека да са напълно чисти. Не искате новият собственик на стария ви телефон да може да вижда всички странни селфита, които правите в банята по време на работа и наистина не искате някой да има лесен достъп до вашите банкови пароли или социални медии.

Повечето хора пазят много чувствителна информация на своите телефони, таблети и компютри, които биха могли да ги поставят в неудобна ситуация, ако попаднат в грешни ръце. Защитете своята идентичност (и достойнството си), като изтриете всичко на старите си устройства, преди да ги предадете.

Професионален съвет за подмяна на стара електроника: използвайте кредитна карта, която ви дава едновременно връщане на пари и разширена гаранция за новите ви продукти.

Не забравяйте нещо много важно!

Не изхвърляйте вашата старата електроника в сметището, не я дръжте и в прашния килер с години – рециклирайте я! Защо да не направите малко пари, докато изигравате вашата роля, за да направите света по-добро място?

Бъдете отговорни към вашите вещи, към хората около вас и към света. Както виждате, старата електроника е един брилянтен начин да спечелите малко пари, да подпомогнете местните общности и благотворителни организации, да се погрижите за чистотата на околната среда и изобщо да дадете вашия принос за това планетата да бъде едно по-добро място за живеене. Големите дела понякога са в най-дребните, битови неща, повярвайте ни. Бъдете съвестни граждани, добри хора и умни предприемачи. И бъдете сигурни, че няма да съжалявате за нито едно от всички тези решения!

Related posts

Leave a Comment