Новини 

Загадките на “Музейко”: Истина или фантазия?

Новият сезон в програмата на най-големия Детски научен център стартира с повече предизвикателства и изненади за цялото семейство

 

С “Музейко” тази есен те каним на невероятно приключение, което ще те пренесе в свят на загадки, игри и открития. Новият сезон започва на 3 септември и е изпълнен със специални мисии, които ще ти помогнат да откриеш кое е истина и кое – просто фантазия.

Нарекохме го „Загадките на “Музейко”: Факт или Фантазия“, защото вълшебството е скрито в това да намериш отговорите сам.  Ще играем, ще учим и ще разкриваме тайните на науката и историята.

Ще разбереш, че понякога дори най-невероятната фантазия може да се окаже факт, а истината – по-странна от измислицата. Готов ли си да бъдеш част от нашето есенно приключение?

Подготвили сме интересна програма, която ще развълнува малки и големи изследователи, защото ще разкрие нови факти за света около нас и ще ни срещне с истории и загадки, които чакат да бъдат разгадани.

Истина ли е, че рибите успяват да плуват срещу течението? Има ли шарено мляко? Лъжа ли е, че камбаните са древните алармени системи? Какво е биткойн? Вярваш ли, че дъждовните облаци могат да завалят само с малко вода и боя?

Ще експериментираме, ще изследваме, ще наблюдаваме и заедно ще намерим отговорите.

Не всичко е такова, каквото изглежда – понякога фантазията е по-близо до науката, отколкото си мислиш!

Изпращаме лятната ваканция и последния ваканционен уикенд с много забавления. Септемврийското издание на „Професия под лупа“ ще бъде на 14 септември. Посвещаваме го на предстоящия празник на любимия ни град София. Специален гост ще бъде Виктор Топалов – създател на „Бохемска София“. Пътуването в интересните истории за София стартира точно в 12 часа с истории от близки и далечни времена, а децата ще трябва да разпознаят кои от тях са истински и кои са просто фантазии. В нашия експериментариум ще бъде разгадана и тайната на звъна на камбаните в градовете от миналото, ще изследваме какво представлява звукът и колко бърз може да бъде той.

Програмата продължава на 15 септември с атрактивни занимания за най-малките. Дори тези, които скоро са навършили две, и те ще бъдат развълнувани от вълшебствата на буквите. Ще ловим букви, ще си разказваме приказки и ще изследваме магичния свят на думите.

Специалната ни програма продължава и в празничния 22 септември с още много изненади. Ще бъдем част от новия фестивал „Аз съм София“ и дворът на “Музейко” ще бъде домакин на „Мисии за здраве“. За по-големите каки и батковци има и „Научен експрес“, който ще ни отведе в мистериите на науката с въпроси „Как се топят ледовете?“ и „Какво е електричество?“ А всички, които имат билет за вход в “Музейко”, ще могат да се включат и в специалните дейности от програмата „Ден на най-малките – Игра в цветове“.

Планетариумът ще работи дори в понеделник 23 септември, за да можем да отидем на приключение из Слънчевата система и да изследваме тайните на съзвездията. Запазили сме ден и през септември за специални творческите предизвикателства за креативните сръчковци.

Ако все още не ходиш на училище – доведи баба и дядо в най-удобния за вас ден от вторник до петък, започваме точно в 10 часа. Работим и през уикенда, а през септември има повече специални дни, ще прекараме повече време заедно. И ако искаш още приключения – не пропускай Еко Кидс тур в София и Day Off school time в район “Младост” и Парк фест “Студентски”.

Общински културен институт Научнообразователен детски център “Музейко” е първият и най-големият детски научен музей в Източна Европа. Създаден е по модела на най-добрите детски научни центрове в света. Със своите 2000 кв.м. пространство и над 130 интерактивни игри “Музейко” предлага уникално преживяване както за деца, така и за любопитни възрастни.

Работното време на “Музейко” е от 10:00 до 18:00 ч., от вторник до неделя. През септември “Музейко” ще работи в празничните дни 22 и 23 септември.

Related posts

Leave a Comment