Новини 

Печатащи устройства или лазерни принтери с високо качество?

Имали ли сте нужда да изпринтирате някакъв документ, възможно най-бързо и качествено? Ако отговорът е отрицателен, това би било много изненадващо, предвид необходимостта от използването на такъв вид устройства в днешно време. Да подпишем договор, да кандидатстваме за работа или да предадем проект … Това са само част от случаите, в които лазерни принтери от Hp.it-shop.bg, определено са ни нужни. Освен това, ако се занимаваме с административна работа или сме студенти, професионалисти или любители и често ни се налага да отпечатваме страници с текстове или изображения, определено по-удобния вариант би бил да имаме собствен принтер. Каква е историята на принтерите? Първоначалните видове принтери са приличали много на пишещи машини и са се наричали печатащи устройства. Те, съответно са имали възможността да отпечатват само цифри и букви, тъй като това са били наличните символи прикрепени към рамената на устройствата в огледален вид.

Печатащи устройства или лазерни принтери с високо качество?

При линейния принтер, буквите и цифрите са поставени върху въртящи се ролки, които са били събрани в барабан. Имало и е верижни модели, при които буквите са били подредени последователно, както и лостови принтери, при които символите са били подредени на отделни лостове, имащи обща основа, движеща се наляво и надясно. Следващият етап в развитието на принтерите са мастиленоструйните модели, при които мастилото се изстрелва върху хартията. Те са два типа – такива, при които се използва пиезокристал, който осцилира при подаване на заряд и такива, които използват нагряване или термо-мастилена технология. Предимството на мастилено-струйните варианти са малкият обем и достъпните цени.

Няколко класи над тях, обаче са лазерните принтери, при които устройството е много по-усложнено, но резултатите са отлични. Вече можем да намерим и черно-бели лазерни принтери и цветни. Ако трябва да избираме между печатащи устройства или лазерни принтери с високо качество, то вероятно няма много да се поколебаем, преди да решим на какво да се спрем. Все пак, съвремието ни предлага редица варианти, които се отличават не само, като модели, но и параметри и скорост на работа. За по-бързи резултати и висока резолюция, можем да изберем лазерните принтери, а за повече функционалности в едно – можем да се спрем на мултифункционалните устройства, които предлагат копир, принтер и скенер, а също и факс в едно.

Освен това, в общ план, вече са създадени и успешни опити с 3D принтерите. Тези технологии, дават възможност за големи скокове, както в архитектурата и кулинарията, така и в медицината. Вече има успешно създадено човешко сърце, а любипитните сгради, създадени с 3D принтер, поставят съвсем друга перспектива на начина, по който ще се случва строежът в близко бъдеще. До тогава, обаче Bgimoti.info, могат да ни предложат текущите възможности за установяване, а с помощта на Hp.it-shop.bg можем да продължаваме да използваме принтерите по предназначението, което познаваме. Технологиите с развиват стремглаво, а с тях и ние и нашите ценности. Остава да знаем къде и какво можем да намерим, както и да сме наясно на каква цена.

Related posts

Leave a Comment