Новини 

Как една жена да изглежда стилно и модерно без допълнителни разходи

Всяка жена мечтае да изглежда стилно и елегантно и се стреми да го постигне, съобразно бюджета, с който разполага.

Днес ще ви научим как да изглеждате елегантни с минимални инвестиции, как да се обличате стилно, разчитайки на своите възможности и как да следвате модата.

Как да направите своя външен вид стилен и модерен?

Обликът на жената е в това как я виждат другите, какво впечатление прави и колко запомнящ се остава външният й вид.Старите хора казват, че трябва човек да се посреща според ума му, а не според дрехите, които носи. В наше време обаче малко хора обръщат внимание на интелигентна, но зле изглеждаща жена. Външният й вид е водещ в преценката, за това каква е тя. Ето няколко съвета как да изглеждате стилни и елегантни и то без да харчите много пари за маркови и скъпи дрехи, изработени от естествени влакна.

На първо място е важно да запомните, че добрия подбор и правилната комбинация на дрехите, според  конкретната ситуация играе много важна роля. Необходимо е не само да избирате красиви дрехи за гардероба си, но и да можете да се грижите за тях,  иначе рискувате да изглеждате много непривлекателно.

Не преследвайте модата, изберете дрехи, които ви подхождат, такива, които прикриват дефектите на тялото ви или такива, които подчертават хубавата ви фигура.Опитайте се да изберете класически модели, които са подходящи за всички времена.

Изглеждайте уверено, не е нужно да носите дреха, която ви подхожда, но не ви харесва. Обличайте се и изглеждайте така, че да се откроявате от тълпата.Простият и изчистен класически дизайн винаги е на мода. Където и да сте и по какъвто и да е повод една обикновена кройка, в топли естествени тонове винаги ще бъде печеливш вариант за това да изглеждате добре и стилно.

Намерете своя стил, намерете дрехата, която само вие ще имате, защото само тя ще ви отличава от всички останали.

Не забравяйте, че „стилно и скъпо“ не е синоним на „неудобно и екстравагантно“. Вашият стил се определя от това колко удобна ви е една дреха, какви цветове сте избрали и колко уверено се държите. Стилният ви и елегантен външен вид  изобщо не зависи от цената на дрехите, а в това колко компетентно се представяте в избрания образ.

И още нещо – много важно е да запомните, че не трябва да занемарявате  косата, лицето, тялото и кожата си. Обърнете им внимание, защото те също са част от вашия външен вид. Погрижете се за тях, отделете поне 10 минути на ден за процедури, подновете гардероба си и бъдете уверени. Това е рецептата за перфектна визия.

А сега, след като анализирахме всички съвети на дизайнери, блогъри и експерти, стигнахме до заключението, че можете да изглеждате модерно и скъпо, ако следвате само 12 прости правила ще ви представим 12 модни правила, за това как да изглеждате модерно и скъпо, без да харчите много пари:

Добре поддържани и спретнати – преди всичко

Природата е надарила всички нас с индивидуална красота, давайки ни външен вид, който ни отличава от останалите. Природата също ни е дарила със съвършена, чиста и красива външност. Но тя няма да остане такава, ако не полагате грижи за нея.

Какво да направите? Определете си време, което да отделите само за себе си, за да поддържате външния си вид и не забравяйте, че това ще ви даде насроение и ще ви зареди с енергия.

Не пренебрегвайте физическата активност, за да поддържате добра форма.Спортувайте, правете си самомасаж и вани с ароматни масла и контрастни душове, за да бъде кожата ви здрава и сияйна. Така ще придобиете вътрешна хармония, ще освежите външния си вид и ще подобрите здравето си.

Уверете се, че всичко във вашето изображение е добре поддържано, това се отнася не само за лицето, но и за кожата на ръцете и краката ви. Не е необходимо да харчите пари за скъпи салонни услуги. Напълно възможно е да се справите и сами с помощта на импровизирани средства и с нашите съвети.

Съчетайте правилно цветовете на дрехите си

Цветът е водещ в оформянето на външният ви вид. Избирайки си дрехи и не забравяйте, че трябва цветовете им да са добре комбинирани и да ви отиват.. За да подходите правилно към решаването на този въпрос, ние сме подготвили за вас таблица, която ясно показва основните нюанси и техните допълващи ги цветове.

Ето например, ако вашата рокля е синя, тогава обувките и жълтите аксесоари могат да бъдат съчетани с няколко тона по-тъмни.

Минимум грим и оформяне на косата

Яркият грим не винаги изглежда подходящ, както и помпозните прически. Естествената красота, а понякога и небрежността в много случаи изглеждат елегантно във всяка ситуация.

Опитайте се да носите  естествен грим, подчертайте само това, с което щедро ви е дарила природата – очи или устни, вежди или скули, чело или бузи.

Косата ще изглежда ефектно, ако върху нея има възможно най-малко стилизиращи препарати, с които тя стои неподвижна. По-добре изберете леки къдрици, прави кичури, набран кок или опашка, като така ще изглеждате естествени и едновременно с това елегантни. И най-важното – винаги залагайте на класиката, защото тя винаги ще си е на мястото и не слагайте на главата си  ненужни аксесоари за косата по каквато и да е причина.

Колкото по-естествен е видът ви, толкова по-стилно ще изглеждате.

Лаконизмът е синоним на минимализъм и простота. Това се отнася за всичко – външен вид, облекло, начин на живот или стил на говорене. Няма нужда да измисляте многопластови и двусмислени тоалети, опитайте се да изразите идеята си по няколко ясни и въображаеми начина.

Първо помислете  за основата, какво наистина искате да покажете, настроението или стремежа си и след това го допълнете с ярки аксесоари, но без да натоварвате цялостната си визия. Не забравяйте, че колкото по-изчистен е вашият външен вид, толкова по-скъпо изглежда изображението и вие като цяло.

Добавете смел акцент

Яркият акцент е нещото, което допълва визията ви с помощта на подходящи и ненатрапчиви аксесоари. Какви могат да са те:

– Това могат да бъдат специални обувки, с необичайна форма и в ярък цвят.

–  Колан, който ще превърне  обикновената офис рокля в коктейлна.

– Мънистата също могат да бъдат акцент към облеклото, който ще подчертае основното във вашето изображение.

– Очилата са неизменен атрибут, който  прекрасно може да допълни модната ви визия с необичайните си форма или цвят.

Акцентът може да бъде всякакъв, но той трябва само да допълва основните елементи  във вашия тоалет.

Комбинирайте и съчетавайте елементи от основния си гардероб

Основният гардероб отдавна е разширил границите си и вече включва много повече неща, отколкото в годините преди това. Сега можете да го подновите  и да използвате само него, като комбинирате по различен начин дрехите от неговата колекция.

По този въпрос е важно да експериментирате с това коя дреха ще ви бъде удобна, коя ще ви седи добре  и с коя ще изглеждате естествени. Що се отнася до съвместимостта на стилове и цветове, основният гардероб трябва да включва дрехи и аксесоари, които са абсолютно съвместими едни с други.

Привлекателността е в основата , а вие трябва да комбинирате тоалета си така, че да е подходящ както за празник, така и за ежедневието. Една дреха  лесно може да се трансформира от такава за  офиса в такава подходяща за официални, празнични или вечерни поводи  и обратното.

Скъпо и крещящо  не винаги означава модерно и стилно

Абсолютна заблуда е да се смята,че модата и стила за недостъпни в парично изражение, защото тези критерии далеч не отговарят на зададените параметри.

Модно е това, което е популярно в определен сезон, което е признато за стандарт. Модата може да бъде следвана и обичана. Освен това тя е нещо, което ви пасва идеално и ви прави неустоими.

И стилът е строго индивидуален. Той може да бъде бизнес, строг, бляскав, уличен или класически. Всеки сам избира какъв стил иска да следва.

Възможно е да изглеждате модерно и стилно дори при минимални разходи, просто трябва правилно да комбинирате дрехи и аксесоари.

Много хора смятат, че е много скъпо да се следва модата, и че това значително натоварва бюджета им, но това не е така, защото не е нужно да купувате всичко, което блести от модния подиум.

Важно е да изберете правилната дреха, която ще бъде класика за дълго време, и ще ви направи обект на възторжени поглед и може би пак ще бъде модерна след известно време.

Запознайте се с добра шивачка

Тези, които не умеят да шият сами или нямат възможност да използват шевна машина, определено трябва да имат в контактите си добра шивачка. Мнозина ще се запитат защо, сега по рафтовете на търговските центрове може да се намери всичко, което искаме. Но не всичко е толкова просто, защото всяка жена има своя индивидуална фигура.

Дрехите в магазините се изработват по готови размери, които не винаги отговарят и стоят добре на вашата фигура.

Пробвайки два размера на една и съща дреха, можете да попаднете в следната картина: единият е малък, а другият е голям. И няма избор между тях. Ето защо при такъв проблем на помощ идва шивачката, която ще ушие дрехата точно по вашия размер и тя ще пасне идеално на вашата фигура.

Избирайте от дискретни и качествени материи

„Алчният плаща два пъти“ – тази поговорка може да се тълкува по различни начини, но изводът е един и същ – не плащайте повече! В крайна сметка вие не сте достатъчно богати, за да купувате евтини и нискокачествени дрехи.

Изберете и носете дрехи от естествени материали, защото кожата ви също има нужда от въздух.

Дайте предпочитание на прости, дискретни нюанси – това е от полза по отношение на избора на допълващите тоалета аксесоари.

Качествените тъкани ще издържат дълго време при правилна грижа.

Гладките шевове ще направят дрехата да ви стои перфектно и ще подчертаят фигурата ви. Когато избирате дреха, внимателно я огледайте отвътре и отвън.

Носете кожа и аксесоари от кожа

Ако не сте от GreenPeace, тогава естествените кожи ще ви бъдат от полза. Но ако ви е жал да носите животински кожи, тогава лесно можете да ги замените с изкуствени такива. Освен това сега са измислени много опции за замяна на естествените кожи.

Козината е знак за богатство и лукс,  винаги е била такъв и това не може да й се отрече. Жена в красиво кожено палто изглежда по-прекрасно и елегантно.

Аксесоарите от кожа са достатъчно ярки сами по себе си. Ето защо, когато съставяте изображение, което включва предмети, изработени от козина се спрете на един от тях.

Козината е универсална – може да се комбинира с всякакви елементи от гардероба, независимо дали става дума за рокля и токчета или дънки с високи ботуши.

Монохромът е доста популярна тенденция в света на модата. Комбинации от един и същи цвят правят изображението уникално, елегантно и стилно. Основното нещо в този бизнес е да се гради върху един основен цвят, който ще бъде основата на дрехата. След това просто го допълнете с няколко тона по-светъл или по-тъмен аксесоар.

Създайте свой стил!

Жизнеността е това, което трябва да има във всеки човек, особено в една жена. Нещото, което ще привлече внимание и ще направи силно впечатление. Важно е да се разбере, че всеки човек има идоли, но всеки е индивидуален. Имитацията няма смисъл, тъй като крие вашата същност.

Намерете в себе си това, което ще ви открои от тълпата, което ще бъде изключение от правилото и когато го откриете, наблегнете на тази особеност. Следвайте своя стил, бъдете индивидуални и имайте своя гледна точка за всяка ситуация.

Как да комбинирате обикновените дрехи и да изглеждате стилно?

Обикновените дрехи  могат лесно да се комбинират с различни предмети и аксесоари. Те могат да се допълват, трансформират и обличат във всяка ситуация и винаги ще бъдат ефективни и незаменими.

Ярките аксесоари например ефективно ще подчертаят лаконизма на облеклото ви, а различните текстури ефективно ще трансформират обикновената визия.

Друг елемент, който ще ви открои това може да бъде елегантен принт, който ще подчертае вашата личност. Несъответстващите материали, когато са избрани правилно също  ще подчертаят естествения ви вид, а  необичайните бижута ще добавят обрат към минималистичния вид.

 

Модните грешки на жените

 

Вулгарността е липса на вкус. Често жените в преследване на модата правят прекалено силен “ъпгрейд”, което се изразява в лош вкус и ги прави да изглеждат евтино.

Неестественото и изкуственото винаги  изглеждат евтино, независимо кой какво казва, но това е самата истина. Умелото акцентиране върху естествената ви красота ще изглежда по-добре от изкуствените мигли, нокти и коса.

Оверсайз – дрехите трябва да са ви по размер, дори и оверсайз моделите имат такива. Ето защо не си купувайте врехи в по-малък размер, с мисълта и надеждата че те ще премахнат излишните килограми.

Годините са нещото, с което никой не е готов да се примири. Но дрехите, които не са съобразени с възрастта ви привличат вниманието и правят лошо впечатление.

Яркият аромат на парфюм пречи на дишането. Не всички дами знаят как да използват парфюм и нанасят голямо количество върху себе си, като пръскат всички части на тялото си. Запомнете, че една капка хубав и траен парфюм е напълно достатъчна. В края на краищата, ароматът трябва да създава впечатление за фина мъгла, след вас.

Много животинстко е плашещо и често отблъскващо. Зебра, гепард, тигър, змия, изберете един мотив. Не е нужно да избирате много артикули в животински стил и да ги обличате наведнъж.

Съобразете се със ситуацията. Много често виждаме жени, които излизат извън града с обувки на токчета, а на парти отиват с оръфани дънки и суичър, а това е много грешно. Запомнете, че трябва да се обличате според ситуацията и събитието.

Пренебрегването на собствените характеристики е друга грешка, която допускат жените. Изберете си дрехи въз основа на индивидуалния цветен тип.

Изобилие от яркост – използването на много ярки аксесоари не прави външността ви интересна и запомняща се. Не е нужно да се опитвате да облечете всички ярки дрехи, които имате в гардероба си наведнъж.

Черният цвят  не винаги е подходящ, особено ако той присъства във всички елементи от гардероба ви.  За да изглеждате добре е хубаво да го комбинирате с други цветове, които ще създадат контраст.

А ето и как да изглеждате мидерни и стилни във всяка възраст:

Модерно, стилно и скъпо на 30

– Изберете тоалет според вашата фигура.

– Дайте предпочитание на спокойните тонове.

– Не пренебрегвайте дължината.

– Подчертайте фигурата си с лаконични модели.

– Не претоварвайте визията си с аксесоари.

– Изберете класически, изчистени  рокли.

Модерен образ на 40

Елегантната възраст е времето, когато жената трябва да има всичко, защото има право на това и го е заслужила. Затова дамите на възраст над 40 години трябва да помислят как да се разкрасят.

– Естествените и спокойни нюанси ще подчертаят адекватно вашата красота.

– Строгите модели изглеждат страхотно по всяко време на деня.

– Обърнете внимание на малките неща.

– Семплите рокли ще изглеждат добре във всяка ситуация.

– Ярките, но не и крещящи бижута ще допълнят всяка визия.

– Дългата до пода пола ще стои елегантно както в ежеднивието, така и за парти, както и за официалната вечеря.

Нюанси на модния стил на 50

Гардеробът за жени на хубава възраст трябва да е съобразен с възрастта им от една страна, но и да бъде освежаващ, от друга. Основното нещо е да не прекалявате, за да не ставате обект на подигравки.

– Придържайте се към вашия тип цвят.

– Бъдете внимателни към текстурата на материите – тя трябва да подчертава фигурата и, ако е необходимо, да ви прави по-слаби.

– Покажете тънките си и изящни китки и глезени.

– Изберете дължина, въз основа на вашите собствени характеристики.

– Дайте предпочитание на дрехите със затворени рамене.

– Изберете гладки и благородни материи.

– Носете дрехи, които са визуално разтегливи.

Related posts

Leave a Comment